Schoudernetwerk

VB fysio & leefstijl is in 2017 een schoudernetwerk gestart met een aantal andere fysiotherapiepraktijken, genaamd SEP (Schouder- en Elleboog Platform). Doel van dit netwerk is: onze expertise van schouderproblematiek samen met andere schouderspecialisten verder ontwikkelen om de beste voorlichting, behandeling en advies te kunnen geven. Regelmatig multidisciplinair overleg met orthopedische schouderspecialisten biedt ons de kennis over de ontwikkelingen van de diverse behandelvormen met betrekking tot diverse schouderproblemen. Voorbeelden van schouderklachten zijn: pijn en beperking door een Frozen Shoulder, een slijmbeursontsteking en peesrupturen.

Stichting Keurmerk Fysiotherapie

Het gehele team van VB fysio & leefstijl is opgenomen in het kwaliteitsregister van Stichting Keurmerk Fysiotherapie en heeft sinds 2016 een Keurmerk ontvangen. Dit Keurmerk verzekert u van: de beste fysiotherapeutische zorg, een erkenning bij de verzekeraars, kwaliteit en transparantie in fysiotherapeutisch handelen. Onze praktijk wordt continue gemonitord en moet jaarlijks voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Meer informatie: www.keurmerkfysiotherapie.nl.
Om inzicht te blijven houden in onze kwaliteit vragen wij u om mee te werken aan het invullen van vragenlijsten. Die vragen hebben betrekking op uw aandoening, uw ervaring en over de resultaten van de behandeling. Het invullen kost ongeveer 5 minuten. Uw inspanning maakt het voor ons mogelijk om onszelf continue te verbeteren. Wist u dat de meeste zorgverzekeraars de anonieme uitkomsten voor een deel meewegen in hun inkoopzorg en beoordeling? Uw ervaring is dus erg belangrijk voor onze praktijk! Uw resultaten worden volledig anoniem verzonden. Na de laatste behandeling krijgt u per mail of per post een verzoek hiervoor door het bedrijf QDNA. Geeft u alstublieft aan ons door als u hier bezwaar tegen heeft?

Artrosezorg Regio NoordWest Utrecht  

ArtroseZorgnet is een netwerksite voor mensen met artrose en zorgverleners die deskundig zijn in de zorg voor artrose. ArtroseZorgnet stimuleert het uitwisselen van informatie en kennis, waardoor de samenwerking tussen patiënten en diverse professionals wordt bevorderd.

ArtroseZorgnet wil er aan bijdragen dat er goede en passende zorg beschikbaar is voor mensen met artrose. Zorgverleners die bij het ArtroseZorgnet zijn aangesloten hebben specifieke deskundigheid ten aanzien van artrose en hebben afgesproken zich te houden aan de kwaliteitscriteria van het ArtroseZorgnet.

Xpert Orthopedie


VB fysio & leefstijl werkt intensief samen met Xpert Orthopedie, onderdeel van Xpert Clinics, locatie Amsterdam (zuidoost). Een orthopedisch chirurg behandelt aandoeningen die uitgaan van het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. Deze aandoeningen uiten zich in pijnklachten aan bijvoorbeeld heup, knie, enkel/voet, rug en schouders. De behandelingen bij een orthopedisch chirurg lopen uiteen van het plaatsen van kunstheupen, diverse knie-operaties tot het opereren van schoudergewrichten. De samenwerking is erop gericht dat alle partijen bij de gehele behandeling betrokken zijn en op de diverse locaties aanwezig zijn. Hierdoor ontstaan korte lijnen en maakt goed overleg mogelijk wat resulteert in het leveren van optimale zorg. Bellen met Xpert Orthopedie: 088-7785205. Website: https://orthopedie.xpertclinics.nl/.

Xpert Orthopedie: dr. H. van der Vis (knie, heup, wervelkolom, revisiechirurgie), dr. D. Haverkamp (heup, arthroscopie van de heup, revisiechirurgie), dr. D. Hoornenborg ( knie, voorste kruisband chirurgie, sportorthopedie).

VB fysio & leefstijl heeft ook connecties met andere ziekenhuizen en specialisten in de regio. Er is wekelijks contact met diverse specialisten en patiëntenoverleg, waar u als patiënt voordeel van heeft.

Sint Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn / Nieuwegein: dr. J. Zijl (sportorthopedie, knie, voorste kruisband chirurgie, schouder) en dr. M. van Dijk (heup, revisiechirurgie).

Bergman Clinics: dr. H. van der Hoeven (sportorthopedie, voorste kruisband chirurgie, knie, schouder).

AMC: prof. G. Kerkhoffs (sportorthopedie, enkel, knie) en dr. M. Schafroth (heup, knie, revisiechirurgie).

Sportvereniging Hertha

Emile van Bruggen is hoofdfysiotherapeut van de selectie van SV Hertha. Emile adviseert, traint en begeleid zowel de trainers als de voetbalspelers en is verantwoordelijk voor het beleid. Samen met fysio collega’s Thomas Liesveld en Fiona Oost worden loop- en revalidatietrainingen gegeven.
Cindy van Maanen begeleidt de wedstrijden als sportverzorgster en fysiotherapeute i.o..
Het blessurespreekuur wordt op maandag- en dinsdagavond gehouden op het Hertha terrein.
VB fysio & leefstijl heeft sinds 2022 een extra locatie op het Hertha terrein waar team VB individuele health coachingssessies, revalidatietrainingen en testdagen worden uitgevoerd.

Gezondevenen.nu

Gezondevenen.nu is hét samenwerkingsverband van zorgverleners werkzaam in het Medisch Centrum Vinkeveen en GezondWilnis. Vrijwel alle zorg is verzameld in deze twee panden. Gezondevenen.nu ontwikkelt diverse zorgprogramma’s afgestemd op de zorgvraag van bewoners in De Ronde Venen. Naast het samenwerken tussen zorgprofessionals zijn we nauw verbonden met de welzijnwerkers van de Gemeente en zorgspecialisten uit de omringende ziekenhuis. Gezamenlijk bouwen wij voor u aan krachtige eerstelijnszorg dichtbij huis. Voor meer informatie: www.mcvinkeveen.nl

RegiozorgNU

In Noordwest-Utrecht (NU) is RegiozorgNU dé regionale zorgorganisatie. Deze organisatie helpt patiënten en zorgverleners om samen te werken aan een betere gezondheid. RegiozorgNu biedt verschillende doelgroepen veel informatie over de aandoening om de gezondheid te verbeteren. Hiernaast verbetert RegiozorgNu de samenwerking tussen verschillende zorgverleners door het aanbieden van diverse opleidingen en zorgtrajecten. VB fysio & leefstijl is aangesloten bij RegiozorgNu.

Deelnemerschap The KneeClub

Emile is onlangs aangesloten bij het informatieve platform The KneeClub. Deze organisatie bestaat uit gepassioneerde knie specialisten die hun kwaliteit en expertise bewezen hebben. The KneeClub heeft als missie om de best mogelijke zorg voor cliënten aan te bieden door het geven van goede informatie en cliënten wegwijs maken in het zorglandschap van therapeuten en artsen. De knie specialisten houden regelmatig nascholingen en werken intensief samen met elkaar.

Partnerschap met Orthoparc


Orthoparc is volledig gespecialiseerd in klachten van de heup- en kniegewrichten alsook in de sportorthopedie. Orthoparc heeft vestigingen in Bosch en Duin, Lelystad en Rozendaal. Orthoparc biedt de hoogste kwaliteit van zorg en veiligheid en is aangesloten bij de Zelfstandig Klinieken Nederland. VB fysio & leefstijl en Orthoparc zijn een partnerschap aangegaan en versterken de samenwerking door kennisuitwisseling, wederzijdse dienstverlening, verwijsafspraken en consultatie. Onze gezamenlijke focus ligt op een veilige en hoogwaardige behandeling met zo min mogelijk belasting voor de patiënt.

Chronisch ZorgNet

Chronisch ZorgNet is hét landelijke netwerk van ruim 2750 gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden (claudicatio of etalagebenen), COPD, astma en hartaandoeningen. Het Chronisch ZorgNet werd ruim tien jaar geleden opgericht voor patiënten met ‘etalagebenen’, ofwel perifeer arterieel vaatlijden onder de naam ClaudicatioNet. Chronisch ZorgNet bouwt die bewezen succesvolle aanpak in kwaliteit én kosten nu verder uit naar de behandeling van andere chronische aandoeningen, te beginnen met de behandeling van hartpatiënten en patiënten met COPD. Chronisch ZorgNet werkt continu aan het verbeteren van de zorg voor de patiënten met chronische aandoeningen, zo dicht mogelijk bij huis in sterke netwerken met andere zorgverleners en in nauwe samenwerking met diverse beroeps- en patiëntverenigingen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar: www.chronischzorgnet.nl

PK Sport

Sinds 2002 bieden wij fysiotherapie aan in het sportcentrum van PK Sport. We zijn inmiddels een vertrouwd gezicht voor veel klanten. Dankzij de intensieve samenwerking met PK Sport kunnen wij sporters van PK Sport met blessures snel weer op weg helpen en kunnen onze patiënten fijn revalideren binnen de sportschool.
Op zaterdag houden wij een vrijblijvend sportspreekuur tussen 12.00u – 13.00u. Eén van onze fysiotherapeuten staat voor u klaar om middels een korte intake advies te geven over uw sportblessure. U kunt zich hiervoor opgeven aan de balie van PK Sport, of even bellen naar 0297-264666.

FC Kruisband

Emile van Bruggen heeft een passie voor knieletsel en revalidatie. Om deze reden is hij aangesloten bij de organisatie FC Kruisband (www.fckruisband.nl). Deze organisatie gelooft net als wij dat het delen van kennis met andere gepassioneerde zorgverleners de kwaliteit van de voorste kruisband behandeling kan worden verbeterd. Een kruisband operatie vergt een lange revalidatie. Door samenwerken met andere fysiotherapeuten, ervaringsdeskundigen en specialisten verbetert ons handelen hierin. Voor informatie raadpleeg de website www.fckruisband.nl.

Alles over kruisband blessures – FC Kruisband