Beweegprogramma Valpreventie

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. De gevolgen kunnen enorm zijn. Daarnaast heeft het veel impact op de kwaliteit van leven. Onzekerheid om te bewegen en bang om opnieuw te struikelen of te vallen horen we vaak. Mensen gaan activiteiten vermijden, ook leuke dingen worden dan minder gedaan.

Door minder bewegen worden spieren minder sterk. Als u minder het huis uit komt mist u sociale contacten en kan u zich eenzaam gaan voelen.

Het team van VB Fysio is opgeleid om u te helpen weer stevig op de benen te staan zodat u weer uw actieve leven kan oppakken.

Als u merkt dat u moeite heeft met bewegen, u wordt bijvoorbeeld stijver of minder zeker tijdens het lopen, kunt u langskomen voor een valrisicotest en valanalyse. Wij testen uw evenwicht, balans en spierkracht. Uit de test komt een persoonlijk advies.

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Met ons beweegprogramma verbetert u uw spierkracht en evenwicht. De kans op vallen of struikelen wordt daarmee kleiner.

Bel ons: 0297 – 267112, of mail naar: info@vbfysio.nl

<< Terug naar het overzicht van Ons Zorgaanbod