Massage

VB Fysio biedt diverse soorten massages gericht op preventie en gezondheid van lichaam en geest. Bij elke massagevorm gebruikt de masseur specifieke technieken die het zelfgenezend vermogen van het lichaam bevorderen: het activeren van energiepunten, de afvoer van afvalstoffen en het stimuleren van celvernieuwing.

Alle massagebehandelingen zijn inclusief het gebruik van etherische aromatische oliën.


Sportmassage

Dit is een paramedische massage gericht op het verminderen van vermoeidheidsverschijnselen. Deze massage is geschikt voor herstel na blessures, als voorbereiding op sportinspanningen of als u uw sportprestaties wilt verbeteren. De masseur pakt spieren aan die veel belast worden tijdens specifieke sportinspanningen. De behandeling bevordert de afvoer van afvalstoffen en stimuleert de stofwisseling.

Hotstone massage

Dit is een kalmerende massage, gericht op ontspanning. Het gebruik van aromatherapeutische oliën en hotstones versterkt het effect. Hotstones zijn basaltstenen die de energiepunten activeren.

Bindweefselmassage

Het bindweefsel van huid en fascie kan ‘vastzitten’ door langdurige pijn of door een blokkade. Deze intensieve massage verzorgt het dieper gelegen bindweefsel om celvernieuwing te stimuleren en afvalstoffen af te voeren.

Hoofdmassage

Vermindert stress en spanningshoofdpijn door middel van een specifieke massage van hoofd, nek en schouders. De massage heft blokkades op en stimuleert de doorbloeding, zodat afvalstoffen gemakkelijker en sneller worden afgevoerd.


Integratieve massage

Dit is een ontspanningsmassage vanuit het holistische principe. Verschillende massagetechnieken komen hierin samen. Met deze behandeling gaat de lichaamsenergie vrijer stromen en komen gedachten tot rust. Na afloop bent u weer helemaal opgeladen en zijn lichaam, geest en ziel meer in balans.

Lymfemassage

Zachte massage van het lymfesysteem voor het versneld afvoeren van lymfevocht en het reinigen van het lymfesysteem. Ter behandeling van oedeem en littekens, na sportinspanning, maar ook om kneuzingen te verlichten, stress te verminderen en het immuunsysteem te stimuleren.

Triggerpoint massage

Dit is een paramedische massage gericht op het oplossen van pijnpunten (verkrampingen) in spieren. Deze noemen we triggerpoints of spierknopen. De verhardingen kunnen elders in het lichaam klachten veroorzaken. Triggerpoints worden gemasseerd door een specifieke druktechniek.
<< Terug naar het overzicht van specialisaties