Beweegprogramma COPD

Voelt u zich benauwd bij inspanning? Hebt u last van hoestbuien? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Het tegenovergestelde is waar.

Het is belangrijk om te bewegen als u chronische bronchitis of longemfyseem (COPD) hebt. Als u minder beweegt, krijgt u eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af. Bewegen is gezond en helpt uw algeheel conditie stabiel te houden. Bovendien vermindert bewegen de kans op veel voorkomende complicaties bij COPD, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Weet u dat slechts 30 minuten per dag bewegen al veel verschil uitmaakt?

Speciaal voor mensen met COPD is een beweegprogramma ontwikkeld. Op verwijzing van de longarts, revalidatie-arts of huisarts kunt u deelnemen aan het Beweegprogramma COPD. Tijdens het programma werkt u samen met uw fysiotherapeut om gezond en verantwoord te bewegen. Het beweegprogramma zorgt voor minder benauwdheid, meer uithoudingsvermogen en verantwoord bewegen! Het beweegprogramma heeft als doel u te leren om dagelijks voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen. Want bewegen is noodzakelijk voor het verbeteren van uw gezondheid.

De fysiotherapeut zal beginnen met een eerste gesprek en het afnemen van een aantal testen. Hierdoor kan de fysiotherapeut u het beweegprogramma op maat aanbieden. De testen laten zien wat uw huidige conditie is en welke bewegingen u kunt maken. Na afloop van het beweegprogramma zal de fysiotherapeut een soortgelijke test afnemen en met u de resultaten en de voortgang bespreken.

<< Terug naar het overzicht van Ons Zorgaanbod