Traumarevalidatie

Bij VB Fysio wordt de traumarevalidatie verzorgd door Emile van Bruggen en Daphne van der Wereld. Patiënten die hiervoor in aanmerking komen zijn patiënten die letsel hebben opgelopen bij een ongeval. Het kan gaan om verstuikingen, botbreuken of letsel aan het houdings- en bewegingsapparaat (botten, gewrichten, spieren, zenuwen).

Na een ingreep door een traumachirurg volgt meestal een periode van intensieve revalidatie. Het lichaamsdeel dat door deze artsen is behandeld door middel van een operatie moet vaak tijdelijk verminderd belast worden en mag afhankelijk van de ingreep wel of niet worden bewogen. Na de eerste fase waarin het weefselherstel voorop staat, kan het lichaamsdeel plaatselijk verzwakt zijn en moet er gedoseerd getraind en geoefend worden om de kracht, mobiliteit, stabiliteit en coördinatie weer te optimaliseren.

VB Fysio is aangesloten bij het Netwerk Traumarevalidatie VUmc. Dit betekent o.a. dat onze fysiotherapeuten speciaal geschoold zijn door de medische specialisten van het VUmc. Met het netwerk kiezen wij voor de ‘snelste weg naar optimaal herstel’. Het gebruik van behandelrichtlijnen en intensief overleg tussen traumatoloog en fysiotherapeut zorgen voor een behandeling op maat, die afgestemd is op de vooraf besproken doelstellingen. Het Netwerk Traumarevalidatie bestaat uit 20 gespecialiseerde praktijken uit Amsterdam en omgeving. Door regelmatige nascholing en informatieavonden zijn onze therapeuten volledig op de hoogte van de meest recente behandeltechnieken op gebied van traumatologie.