Adem- en Ontspanningstherapie

In ons dagelijks leven hebben we te maken met stress, dit kan op verschillende manieren ontstaan. Stress zorgt er voor dat je alert blijft en je prestaties vergroten. Maar wanneer stress te lang aanhoudt kan het lichamelijke klachten veroorzaken of in stand houden. Deze klachten uiten zich vaak in; algehele vermoeidheid, spier- en gewrichtsklachten, nek- en rugklachten, hoofdpijn, benauwdheid/hyperventilatie, druk op de borst, hartkloppingen, maag- en buikklachten, duizeligheid en tintelingen in armen en/of benen.

Naast lichamelijke klachten kunnen er ook klachten ontstaan als: lusteloosheid, prikkelbaarheid, niet tot rust kunnen komen, niet kunnen stilzitten, angstgevoelens, slaapstoornissen, piekeren en concentratiestoornissen.

Samen met onze therapeuten gaat u op zoek naar de oorzaak en symptomen van uw stress- en/of ademhalingsklachten. U krijgt inzicht in welke factoren van invloed zijn op het ontstaan van de klachten en hoe uw lichaam daarop reageert. U leert hierdoor de klachten beter te begrijpen. Vervolgens gaat u onder begeleiding van uw therapeut aan de slag met verbetering van uw ademhalingstechniek en het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning in uw lichaam.

<< Terug naar het overzicht van Ons Zorgaanbod