Succesvolle voorlichtingsdag artrose en lifestyle in PK sport

Afgelopen zaterdag 13 april swingde het bij PK sport in Vinkeveen de pan uit. VB Fysio, onder leiding van fysiotherapeute Charissa van Bruggen, hield een voorlichtingsmiddag over artrose. Meer dan 200 geïnteresseerden kwamen luisteren, waardoor er op de valreep nog vele stoelen bijgehaald werden. 

Diana Lucassen, huisarts van praktijk de Heuvelink, trapte de middag af met een presentatie over het nieuwe Medisch Centrum Vinkeveen wat op dit moment gebouwd wordt op het Tuinderslaantje in Vinkeveen. VB fysio gaat daar ook haar intrek nemen, naast haar huidige vestiging bij PK sport. Hierdoor kan de samenwerking van de huisartsen met VB Fysio nog beter vormgegeven worden, zoals dat nu al gebeurt bij artroseklachten.

In het gezondheidscentrum komen naast de huisartsen en fysiotherapie ook verloskunde, podotherapie, diëtiek, een prikpost, psychologische hulpverlening, osteopathie,dermatologie, reumatologie, en een buitenpoli van het Amstelland ziekenhuis.  

In het nieuwe centrum zal ook een nieuwe apotheek vestigen, Apotheek de Vink. Uitgelegd werd dat de huidige apotheek Boots blijft bestaan. “De derde apotheek die binnenkort opent in de voormalige Blokker zagen we niet aankomen,” grapte huisarts Lucassen: “Is drie apotheken in Vinkeveen niet te veel? Zou zeker kunnen, maar in ieder geval heeft u als patiënt dan ruime keus!”

Lonneke Hegeman, huisarts van praktijk de Beuk, gaf een presentatie over de rol van de huisarts bij artrose. Hierna kreeg Charissa van Bruggen, fysiotherapeute, alle voetjes van de vloer met een spetterend betoog over het nut van bewegen bij artrose. Afsluiter was orthopeed Daniël Hoornenborg van de Xpert clinic, die vertelde over operaties bij knie- en heupartrose. Na afloop werden de stands van diverse zorgverleners goed bezocht, en ging iedereen met een goed gevulde goodie bag naar huis.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *