Schoudernetwerk

VB Fysio is in 2017 een schoudernetwerk gestart met een aantal andere fysiotherapiepraktijken, genaamd SEP (Schouder- en Elleboog Platform). Doel van dit netwerk is: onze expertise van schouderproblematiek samen met andere schouderspecialisten verder ontwikkelen om de beste voorlichting, behandeling en advies te kunnen geven. Regelmatig multidisciplinair overleg met orthopedische schouderspecialisten biedt ons de kennis over de ontwikkelingen van de diverse behandelvormen met betrekking tot diverse schouderproblemen. Voorbeelden van schouderklachten zijn: pijn en beperking door een Frozen Shoulder, een slijmbeursontsteking en peesrupturen.

Kwaliteit en Keurmerk

Het gehele team van VB Fysio (voorheen fysiotherapiepraktijk van Bruggen) is opgenomen in het kwaliteitsregister van Stichting Keurmerk Fysiotherapie en heeft sinds 2016 een Keurmerk ontvangen. Dit Keurmerk verzekert u van: de beste fysiotherapeutische zorg, een erkenning bij de verzekeraars, kwaliteit en transparantie in fysiotherapeutisch handelen. Onze praktijk wordt continue gemonitord en moet jaarlijks voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Meer informatie: www.keurmerkfysiotherapie.nl.
Om inzicht te blijven houden in onze kwaliteit vragen wij u om mee te werken aan het invullen van vragenlijsten. Die vragen hebben betrekking op uw aandoening, uw ervaring en over de resultaten van de behandeling. Het invullen kost ongeveer 5 minuten. Uw inspanning maakt het voor ons mogelijk om onszelf continue te verbeteren. Wist u dat de meeste zorgverzekeraars de anonieme uitkomsten voor een deel meewegen in hun inkoopzorg en beoordeling? Uw ervaring is dus erg belangrijk voor onze praktijk! Uw resultaten worden volledig anoniem verzonden. Na de laatste behandeling krijgt u per mail of per post een verzoek hiervoor door het bedrijf Qualiview (Qualizorg BV). Geeft u alstublieft aan ons door als u hier bezwaar tegen heeft?

Orthopedisch specialisten

VB Fysio werkt intensief samen met Xpert Orthopedie, onderdeel van Xpert Clinics, locatie Amsterdam (zuidoost). Een orthopedisch chirurg behandelt aandoeningen die uitgaan van het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. Deze aandoeningen uiten zich in pijnklachten aan bijvoorbeeld heup, knie, enkel/voet, rug en schouders. De behandelingen bij een orthopedisch chirurg lopen uiteen van het plaatsen van kunstheupen, diverse knie-operaties tot het opereren van schoudergewrichten. De samenwerking is erop gericht dat alle partijen bij de gehele behandeling betrokken zijn en op de diverse locaties aanwezig zijn. Hierdoor ontstaan korte lijnen en maakt goed overleg mogelijk wat resulteert in het leveren van optimale zorg. Bellen met Xpert Orthopedie: 088-7785205. Website: expertclinic.nl.

VB Fysio heeft ook connecties met andere ziekenhuizen en specialisten in de regio. Er is wekelijks contact met diverse specialisten en patiëntenoverleg, waar u als patiënt voordeel van heeft.

Xpert Orthopedie: dr. H. van der Vis (knie, heup, wervelkolom, revisiechirurgie), dr. D. Haverkamp (heup, arthroscopie van de heup, revisiechirurgie), dr. D. Hoornenborg ( knie, voorste kruisband chirurgie, sportorthopedie).

Sint Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn / Nieuwegein: dr. J. Zijl (sportorthopedie, knie, voorste kruisband chirurgie, schouder) en dr. M. van Dijk (heup, revisiechirurgie).

Bergman Clinics: dr. H. van der Hoeven (sportorthopedie, voorste kruisband chirurgie, knie, schouder).

AMC: prof. G. Kerkhoffs (sportorthopedie, enkel, knie) en dr. M. Schafroth (heup, knie, revisiechirurgie).

ArtroseZorgnet  

ArtroseZorgnet is een netwerksite voor mensen met artrose en zorgverleners die deskundig zijn in de zorg voor artrose. ArtroseZorgnet stimuleert het uitwisselen van informatie en kennis, waardoor de samenwerking tussen patiënten en diverse professionals wordt bevorderd.

ArtroseZorgnet wil er aan bijdragen dat er goede en passende zorg beschikbaar is voor mensen met artrose. Zorgverleners die bij het ArtroseZorgnet zijn aangesloten hebben specifieke deskundigheid ten aanzien van artrose en hebben afgesproken zich te houden aan de kwaliteitscriteria van het ArtroseZorgnet.